Graspop Metal Meeting
Stageco’s bijdrage op Graspop Metal Meeting is sinds de start in 1986 gestaag gegroeid samen met het festival, en ook dit jaar was weer een keerpunt. Met de toevoeging van een extra hoofdpodium en zijpodium werd de pret op Graspop voor Stageco verdubbeld!

Het hoofdpodium, dat voordien bestond uit één enkele 4-Tower in Festival opstelling, werd in navolging van andere Hard Rock Festivals als Hellfest Clisson & Wacken Open Air, uitgebreid met een tweede 4-Tower. Door deze dubbelopstelling werd de totale voetafdruk van het hoofdpodium vergroot tot een immense 87m x 37m. Beide podia werden met elkaar verbonden door middel van een portiek in zwart staal op welke een reusachtige doodskop werd opgehangen, waarvan de plaatsing volledig vertrouwde op het scherpe inzicht van onze Belgische crew. Niet alleen was het een complexe uitdaging voor onze ingenieurs om de schedel aan de portiek te laten bengelen, maar ook de opbouw van het geheel met een combinatie van standaardmateriaal en op maat gefabriceerde stukken stelde de knowhow en inventiviteit van onze bouwploeg op de proef.

Stageco bouwde behalve het hoofdpodium ook nog verschillende indoor podia en stellingstructeren doorheen het festivalterrein, en voor de eerste keer deed onze Micro Arch dienst als Jupiler Stage.

Bij aanvang van de bouw arriveerden vanuit alle windstreken een totaal van 28 Stageco trucks, met materiaal dat niet alleen werd aangevoerd vanuit het hoofdkantoor in Tildonk, maar ook rechtstreeks van de afbraak van Rock Am Ring in Duitsland en Pinkpop in Nederland, waardoor een sterk staaltje logistieke coördinatie vereist was. Ook voor de load out werden op diezelfde kwaliteiten beroep gedaan om het materiaal overnight verscheept te krijgen naar Milton Keynes voor de Britse editie van het Electric Daisy Carnival-dancefestival.