Geschiedenis

35 jaar geleden

Stageco ontstond 35 jaar geleden in het kielzog van het Rock Werchter Festival. Geboren en getogen Werchternaar Hedwig De Meyer organiseerde in de jaren '70 een lokaal festivalletje.

Het evenement barstte al snel uit zijn voegen en men moest op zoek naar een groter podium. Omdat het enige alternatief uit Groot-Brittanië niet voldeed aan de vereisten, besloot men er zelf maar één te bouwen.

Collega-organisatoren kampten met hetzelfde probleem, waardoor Stageco ook stilaan begon te leveren.

In 1985 werd de firma Stageco een feit.

 

Internationale groei

Toen Genesis in 1986 een podiumstructuur bestelde voor hun ‘Invisible Touch Tour’, werd de internationale expansie ingezet. Hedwig besloot de traditionele stellingbouw achter zich te laten en ontwikkelde een eigen torensysteem. Dit systeem is minder arbeidsintensief, beschikt over meer draagkracht en biedt meer veiligheid.

In 1987 bestelde ook Pink Floyd een Stageco podium voor hun ‘Momentary Lapse Of Reason Tour’. De tournee nam Stageco mee naar Australië; Nieuw Zeeland en Europa en zette het bedrijf voorgoed op de kaart.

 

Op naar Amerika!

In 1992 leidde Genesis’ We Can’t Dance TourStageco naar Amerika. Stageco bouwde voor de eerste keer een volledig op maat gemaakt podium zonder dak en met een centrale plaats voor bewegende video.

Datzelfde jaar kreeg Stageco een tweede aanvraag in de Verenigde Staten voor de ‘Guns ‘n’ Roses/Metallica Stadium Tour’ wat uiteindelijk aanleiding gaf tot de opening van het Stageco US filiaal in Colorado Springs.

In de daarop volgende jaren werden nog meer filialen geopend, ondermeer in Nederland, Frankrijk en Duitsland om de lokale markten beter te kunnen bedienen. Zodoende is een uniek, internationaal netwerk ontstaan dat ten all tijden snel en efficiënt kan inspelen op diverse vragen.

 

Stageco verlegt zijn grenzen

Toch hoeft het niet allemaal “big” en “rock ‘n’ roll” te zijn. Naast podia in diverse maten en gewichten, bouwt Stageco allerhande tijdelijke constructies voor de meest uiteenlopende evenementen, zoals sporthappenings, modeshows, bedrijfsfeest, productlancering, enzovoort.

 Om snel te kunnen OOm snel te kunnen blijven inspelen op deze diversiteit aan vragen, werd in 2006 in België een bijkomende vestiging opgericht die zich concentreert op de binnenlandse markt. Stageco ondersteunt ieder evenement, groot of klein, niets is ons te gek!